Tentoonstelling ‘Kijk mij nou!’ bij Galerie Kempro

Wat zijn we weer toe aan kleur! Af en toe mogen we al proeven aan de zomer middels een zonnige dag. ’s Morgens eerder en ’s avonds langer licht. Er komen gekleurde voorjaarsbloeiers uit gazons. Grauwe winterjassen worden geruild voor meerkleurige jacks. Kempro staat in de startblokken voor een spetterende zomer. En dat doen zij met de spetterende tentoonstelling van kunstenaar Ferdy Steger: ‘Kijk mij nou!’. Zijn extreem kleurrijke doeken dwingen je om te blijven kijken. Maar kijk je wel goed? Neem je wel eens de tijd om echt naar iets of iemand te kijken? Hoe mooi en kleurrijk deze is? Anders dan jij? Gelukkig maar! Stel je eens voor dat we allemaal hetzelfde waren…

In het werk van Steger zie je zijn fascinatie voor o.a. de CoBrA-beweging. Uitbundigheid, vrijheid, beweging en kleur. Alles mag, niets moet. De vrijheid die deze expressionistische richting heeft is ongekend. En daarom voor Steger zo heerlijk om in te werken. Maar ook zo heerlijk om naar te kijken, om in het schilderij je eigen fantasie los te laten en helemaal de vrije loop te geven. Ieder werkstuk is weer een ontdekkingsreis. Steeds als je voor een van zijn schilderijen staat zie je weer nieuwe vormen en afbeeldingen die je nog niet eerder zag.

‘Kijk mij nou!’ is een tentoonstelling die je dus niet mag missen. Ontmoet Ferdy Steger tijdens een van de twee officiële openingen. Woensdag 17 mei 13.30 uur speciaal voor deelnemers, bewoners en begeleiding, samen met de deelnemers van Kempro. Of op zondag 21 mei om 15.00 uur.

Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 2 juli.

Poster_297 x 420 mm_Ferdy Steger – Kijk mij nou