Tentoonstelling ‘Klankbeelden’ bij Galerie Kempro

Wie KEMPRO kent, weet dat spannende en spraakmakende tentoonstellingen het handelsmerk zijn geworden. Soms outsider art, andere keer gearriveerde gevierde kunstenaars. Altijd een verrassing. Altijd dynamiek. Komende tentoonstelling doet niet alleen een beroep op uw gezichtsvermogen maar ook op uw gehoor.

 Ad van Aart is beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar. Hij gebruikt als beeldhouwer minder voor de hand liggende materialen die hem inspireren tot ruimtelijke objecten en installaties. Hij laat zich leiden door het materiaal en verwerkt het met grote aandacht. Hierdoor wordt ruimte gecreëerd voor verwondering, onbevangenheid, spiritualiteit en humor.

De afgelopen jaren is ‘geluid’ een extra dimensie in zijn werk geworden. Aanvankelijk ontstonden er kleine mechanisch aangedreven geluidsobjecten. Na het tot zijn beschikking krijgen van een aantal orgelpijpen ging Van Aart grotere sculpturen bouwen. Dit resulteerde in een serie klanksculpturen met orgelpijpen en blazende stofzuigers. Later werd deze serie aangevuld met drummachines en een automatisch klokkenspel. Allen zo gemaakt dat het publiek de werken zelf kan bedienen of bespelen. Met deze serie maakt Van Aart naar eigen zeggen; ‘klankcomposities’, waarmee hij optreedt in kunstencentra, op festivals en tentoonstellingen.

Wij ontvangen je graag tijdens de officiële opening op zondag 29 januari om 15.00 uur bij Galerie Kempro in het bijzijn van de kunstenaar. De klanksculpturen kunt u deze dag bekijken, bedienen en bespelen. Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 12 maart 2023.

Bekijk Kempro.nl voor de actuele openingstijden. Graag tot ziens!