Tentoonstelling ‘Plastic Soep’ bij Galerie Kempro

Kempro trapt 2023 af met een tentoonstelling van onderwijsexpertisecentrum De Berkenschutse. Leerlingen Tekenen uit leerjaar 4 zijn ook dit jaar weer aan de slag gegaan met het kunstproject ‘Plastic Soep’.

Plastic stond jarenlang symbool voor vooruitgang. Het is goedkoop, eenvoudig te produceren en kan elke gewenste vorm aannemen. Het wordt gebruikt voor uiteenlopende dingen als speelgoed, gebruiksvoorwerpen, meubels, (voedsel)verpakking en medische hulpmiddelen. Maar waar belanden al die plastic producten als we ze niet meer nodig hebben? Verandert onze zee geleidelijk aan in een enorme plastic soep?

 

Tijdens de tekenlessen zijn dertien leerlingen aan de slag gegaan om plastic afval een nieuw leven te geven. Hiervan hebben ze ieder een eigen kunstwerk gemaakt en presenteren deze vol trots in de galerie van Kempro. Met dit jaarlijkse project wil De Berkenschutse leerlingen uitdagen om te ontdekken hoe we plastic gebruik kunnen voorkomen, hoe we plastic beter kunnen recyclen en hoe we mensen bewust kunnen maken van het plastic probleem.

 

Woensdag 11 januari openen we deze tentoonstelling officieel om 13.30 in het bijzijn van de leerlingen. U bent daarbij van harte welkom. Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 22 januari 2023.

Bekijk Kempro.nl voor de actuele openingstijden. Graag tot ziens!