Wonen voor volwassenen met epilepsie

Niet alle bewoners wonen in de wijk Kloostervelden in Sterksel. In enkele dorpen vlakbij zijn ook woningen voor volwassenen met epilepsie. Er zijn studio’s, appartementen en groepswoningen. Net wat het beste bij jou past.

Wonen in een dorp

Voor de meeste mensen zijn dagelijkse dingen als boodschappen doen heel normaal. Maar als je epilepsie hebt, is dit niet altijd zo gemakkelijk. Het is dan fijn als de winkels lekker dichtbij zijn. Jouw begeleiding kijkt samen met jou wat er mogelijk is. Misschien kun je zelfs wel alleen op pad.

Zelf op pad

“Ik vind het leuk om hier te wonen. We zitten tegenover de kerk en de supermarkt. Dat is perfect. Zo kan ik zelf boodschappen doen.”

- Mia

Een eigen plek

Jij wilt graag een plek waar je helemaal tot rust komt. Een eigen ruimte die je niet deelt met anderen. Maar mocht het nodig zijn, dan is er 24 uur per dag begeleiding in de buurt. Zo kun je altijd op ons terugvallen. Wil je graag even praten met iemand anders? De gezamenlijke ruimtes zijn hartstikke gezellig.

Goede steun en begeleiding

“In de ‘echte’ wereld red ik het niet meer. De prikkels zijn te veel voor me geworden. Door hier te wonen ben ik zo zelfstandig als mogelijk is. Ik krijg hier goede steun en begeleiding.”

- Luuk

Activiteitenbegeleiding

Je gaat voor jouw activiteitenbegeleiding het liefst buiten de deur. Bijvoorbeeld om te sporten in de gymzaal. Of creatief aan de slag bij Kempro. Misschien werk je wel bij een ander bedrijf dat met ons samenwerkt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Samen zoeken we naar een plek die jou gelukkig maakt en uitdaagt.

Alleen met wat hulp

“Ik woon alleen en kook gewoon voor mezelf. Elke dag komt de begeleiding een uurtje langs. Ze helpen mij met de dagelijkse dingen. Papieren invullen enzo. Dat is fijn.”

- Bert

Wonen bij Kempenhaeghe

Kempenhaeghe weet alles van epilepsie bij volwassenen. Samen onderzoeken wij welke woonvorm het beste bij jou past.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.