Wonen met epilepsie en moeilijk te begrijpen gedrag

Soms snap jij de wereld niet. Door jouw epilepsie of door een verstandelijke beperking. Je wordt er boos van of je trekt je juist terug. Hiermee wil je ons iets vertellen, maar je weet niet hoe. We leren je goed kennen, letten op kleine signalen en werken samen met specialisten. Zo begrijpen we steeds beter wat je bedoelt.

Wij zijn er voor je

Sociaal contact vind jij moeilijk. Soms begin je te schelden of zelfs te schoppen of bijten. Doordat we je goed kennen, zien we het vaak aan je als het te veel wordt. Dan laten we je even met rust. Maar wees niet bang: we laten je niet alleen. We komen altijd weer terug. Hoe boos je ook wordt.

Goede begeleiding

Duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur zijn belangrijk voor jou. Onze begeleiders helpen je om jouw dag goed in te vullen. Of het nu gaat om activiteitenbegeleiding of vrije tijd. Samen werken we op jouw eigen tempo aan doelen die jij wilt bereiken.

Beetje plagen

“Mary houdt ervan om mensen te plagen”, vertelt begeleidster Wilke. Als Wilke binnenkomt, tikt Mary met haar wijsvinger op haar voorhoofd. “Wilke is een klein kindje”, zegt ze ondeugend.

In een appartement of in een groep

Er zijn twee soorten woningen: een appartement of een groepswoning. In de groepswoning heb je een eigen badkamer en slaapkamer. De woonkamer deel je met maximaal drie anderen. In een appartement woon je alleen. Hier heb je een eigen badkamer, slaapkamer en woonkamer.

Eigen keuzes maken

Iedereen is gelijk, maar niet iedereen is hetzelfde. Jij mag helemaal jezelf zijn bij Kempenhaeghe. Het is jouw leven en we geven je zoveel mogelijk eigen keuzes. Richt jouw woning bijvoorbeeld in zoals jij dat mooi vindt. Met veel versieringen in aan de muur. Of juist helemaal leeg. Waar jij je het fijnst bij voelt.

Plaatjes kijken

Op Mary’s schoot ligt een babypop en een stapel tijdschriften. “Heb jij boeken? Wil je ze meenemen. Een stapel graag. Ik knip en scheur graag blaadjes uit de boeken.”

- Mary

Activiteitenbegeleiding

Jij vindt te veel mensen om je heen niet fijn. Daarom hebben we aangepaste activiteiten voor jou. Je werkt met 4 mensen in een groep. Niet meer dan dat. We gaan op de Berkenlaan 15 aan de slag. Maar als je het kunt, mag je natuurlijk ook ander werk doen..

Alle zorg is er

We hebben alle zorg voor jouw epilepsie in huis. Ook voor onverwachte dingen. Als jij bijvoorbeeld jouw been breekt, omdat je valt tijdens een aanval. We hebben dan tilliften waarmee we jou gemakkelijk optillen.

Wonen bij Kempenhaeghe

Wij begeleiden jou bij jouw epilepsie en gedrag. In Kloostervelden woon je fijn en veilig.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.