Wonen met epilepsie en meer beperkingen

Als jij een meervoudige beperking hebt, begrijp je de wereld niet altijd. Het is belangrijk dat jouw begeleiders alle rust en tijd nemen voor de dagelijkse dingen. We leren jou goed kennen. Steeds kijken we weer hoe jij reageert. Zo weten we of je iets fijn vindt, zelfs als je niet kunt praten.

Alle ruimte

Als jij door jouw meervoudige beperking in een rolstoel zit, wil je veel ruimte om te bewegen. In onze grote woonkamers kan dat. Iedereen kan fijn rond de eettafel zitten. En dan is er nog steeds plek voor de begeleiding om achter jou door te lopen. Zo hoef je niet telkens op te schuiven.

 

Gewoon jezelf

“Elke bewoner mag zichzelf zijn. Bij een nieuwe begeleider houden sommige bewoners standaard hun mond dicht als ze eten krijgen. Zo laten zij zien dat ze het niet altijd prettig vinden als een nieuwe onbekend persoon hen eten geeft.”

- Manager Gitthy Thielen

Genoeg privacy

Elke woning heeft zes bewoners. Je hebt een eigen slaapkamer. De badkamer deel je. Daar is genoeg ruimte voor jouw rolstoel of een douchebrancard. Zo kun je ook fijn douchen als je niet rechtop kunt zitten. De tillift kan jou van je slaapkamer naar de badkamer brengen. Die loopt over het plafond van het hele gebouw.

Lichaamstaal

Hoewel Rik niet kan praten, begrijpt hij alles wat je zegt. Gelukkig kent de begeleiding hem goed. Aan zijn lichaamstaal zien zij precies wat Rik bedoelt. Hij is graag onder de mensen. Hij ziet je niet, maar hoort aan jouw stem wie je bent. En hij houdt van grappen. Dan lacht hij breeduit.

Aandacht voor jou

De activiteitenlocatie zit vaak vlak bij jouw woning. Vaak komen de begeleiders bij het ontbijt al helpen. Elke morgen kijken we of jij fit genoeg bent om te gaan. En als dat niet zo is, kijken we wat of wanneer dat wel mogelijk is. Misschien kun je een uurtje gaan. Dan ben je er toch even uit. En anders blijven we dicht bij je. En ontspan je bijvoorbeeld door een fijne voetmassage.

Wonen bij Kempenhaeghe

Wij hebben de juiste kennis en ervaring om jou te ondersteunen bij jouw meervoudige beperking. Zo woon je fijn en veilig.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.