Wonen voor ouderen met epilepsie

Ouder worden gaat vaak samen met ouderdomsklachten. Je hebt daardoor minder mogelijkheden. Je loopt niet meer zo makkelijk, je gehoor gaat achteruit of je hebt mentale klachten. Wij combineren de zorg voor epilepsie met andere ondersteuning. Zo krijg jij alle hulp die je nodig hebt.

Plezier

“Blauw, blauw, ik hou van jou! Vrouwen zo, mannen bleu!” Het zijn woorden waar Mien graag mee strooit als ze in een lollige bui is. Vanuit haar vaste plek aan tafel werkt ze hard aan puzzels, helpt ze mee met koken of bladert ze door tijdschriften.

- Mien

Onze woningen

In onze woningen leef jij veilig en rustig met de juiste begeleiding. Je hebt jouw eigen badkamer en slaapkamer en je deelt een woonkamer met maximaal zes anderen. We kijken we naar wat jij kunt en passen we de zorg en begeleiding aan naar jouw mogelijkheden.

Zoveel mogelijk zelf doen

Wij vinden het belangrijk dat jij zelf doet wat je nog kunt. Trippel bijvoorbeeld rond in de rolstoel om het niet te verleren. Natuurlijk zijn er ook oplossingen voor als het niet meer gaat. Zoals de tillift die van jouw slaapkamer naar de badkamer loopt.

Vogeltjes en Pippi

Haar vogeltjes zijn alles voor Saskia. Ze verzorgt ze en praat met ze. Ook kijkt Saskia graag naar films van de ondeugende Pippi Langkous. Ze vindt het leuk om te kijken naar de streken die Pippi uithaalt.

- Saskia

Zelf keuzes maken

Wat je wilt eten, welke doelen je wilt bereiken, welke reizen je nog wilt maken: je mag zoveel mogelijk zelf bepalen. Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je meer met muziek wilt doen. Of nog een keer een uitstapje wilt maken. Bepaal zelf hoe jouw leven eruit ziet en wij kijken hoe dat kan.

Activiteitenbegeleiding

Ouderen willen andere activiteitenbegeleiding dan jongeren. Kempenhaeghe past de dag volledig aan jouw wensen en mogelijkheden aan. Doordat je bezig bent in in jouw eigen woning, bepaal je zelf jouw tempo. Natuurlijk kun je ook buiten jouw woning activiteitenbegeleiding volgen.

Nog lang niet moe

Thuis alleen op mijn kamertje zitten, vind ik niks. De muren praten niet terug. Ik ga nog niet achter de bloemetjes zitten. Ja, ik ben 65, maar ik wil nog gewoon blijven werken. En ik hou veel van zwemmen. Met vleugeltjes om ga ik gewoon in het diepe.

- Mia

Wonen bij Kempenhaeghe

Ouderen met epilepsie wonen prettig bij Kempenhaeghe. Alle zorg is hier in huis.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.