Woonzorg bij Kempenhaeghe

Jij wilt zo gewoon mogelijk leven. Ook al heb je hulp nodig. Bij Kempenhaeghe bieden we die kans. Wij weten heel veel van epilepsie en helpen jou hier mee omgaan.

Meedoen

Zo gewoon mogelijk leven betekent dat je meedoet in de maatschappij. Onze woningen liggen in de wijk Kloostervelden in Sterksel. Of in een ander dorp daar dichtbij. Jij woont in een aangepaste woning in een ‘gewone’ wijk. Je hebt dan alle ruimte om mee te doen aan het dagelijkse dorpsleven. Kinderen wonen in Heeze, dichtbij ons epilepsiecentrum en dichtbij onze school.

Bij het Centrum voor Epilepsiewoonzorg luisteren we goed naar de bewoner. We praten met jou en je (wettelijk) vertegenwoordiger. Ook de Bewonersraad en de Cliëntenraad komen op voor jouw belangen. De Cliëntenraad heeft ook een eigen website: www.clientenraadkempenhaeghe.nl.

Risico’s afwegen

Stel je voor: koken is jouw grootste hobby. Maar werken met een mes is gevaarlijk als jij een aanval krijgt. Mag je dan helemaal niet koken? Of je bent dol op paarden. Mag je dan rijden? Samen met jou en jouw familie kijken we naar de risico’s.  En zoeken we naar mogelijkheden. Zo vinden we de juiste balans. Misschien kun je koken onder begeleiding. En op een paard zitten als er iemand naast je loopt.

Veilig slapen
wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.