Bewegen met een beperking

Bij Kempenhaeghe zijn er verschillende manieren om te bewegen met een beperking. Ga bijvoorbeeld paardrijden in de manege. Of word lid van de wandelclub. En regelmatig organiseren we een sportdag voor alle bewoners.

Sportschool

Iedereen kan bewegen. Word fit in onze sportschool Profit. Deze gymzaal is speciaal ingericht voor alle soorten beweging. We kijken goed naar wat jij kunt en wat jij wil leren. Zo nodig helpt een fysiotherapeut je daarbij. Bijvoorbeeld om zelf op te staan uit jouw rolstoel. Ook in je vrije tijd kun je op de loopband werken aan jouw conditie. Of je beweegt op muziek.

Fit blijven

“Fitness doe ik al heel lang. Fietsen in de rolstoelfiets. En daarna om half elf koffiedrinken.”

- Marie Louise
Vrije tijd

Paardrijden in manege De Hoefslag

Ontspan op een van onze paarden. Paardrijden kan ook als jij niet kunt lopen. Je ligt dan op een huifbed. Dat is een doek tussen de twee paarden in. Of ga mee in de huifkar en maak met zijn allen een buitenrit. Of je komt alleen maar kijken naar de paarden. Of wil helpen bij het voeren of schoonmaken van de stallen.

Hard rennen

“Ik houd van sporten. Het liefst rennen. Ik kan heel hard rennen. En huppelen, dat kan ik ook goed. En springen.”

- Wiebe
Vrije tijd

Wandelen of rennen

Onze wandelclub gaat regelmatig op pad. We lopen afstanden van 7, 12 of zelfs 25 kilometer. Ga jij liever rennen? Meld je dan aan voor de jaarlijkse SterkselCityRun. We rennen hier afstanden van 5, 10 of 15 kilometer. Onze begeleiders trainen met jou om fit te worden voor deze wedstrijd.

Op pad met de vrijwilliger

Rik zit in een rolstoel en kan zelf niet lopen. Toch kan hij met hulp van een vrijwilliger regelmatig een blokje om. Elke donderdag wandelt Jos met Rik.

Blijf op de hoogte

We organiseren regelmatig leuke dingen.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.