Werken

Op Kempenhaeghe hoef je je niet te vervelen. Er is werk genoeg! Op deze pagina krijg je een idee van wat er te doen is. Kies wat er bij jou past.

Activiteitenbegeleiding

Op de boerderij

Werk op onze boerderij. Stallen schoonmaken of dieren voeren: we hebben genoeg klusjes. Ook als je niet zo goed kunt bewegen kun je helpen. doen. Wat denk je bijvoorbeeld van konijnen knuffelen? En soms kun je lammetjes aaien of misschien wel een flesje geven. We kweken ook groenten. Die verkopen we bij de boerderij. Net als de eieren van onze kippen.

Mee met de schaapherder

Als je midden in de natuur wilt werken, is De Plaetse wat voor jou. Laat de hond van de schaapherder uit. Of houd de heide schoon met een prikstok. We maken zelf vilt van de vachten van de schapen. Ruik de frisse lucht. Voel de zon op je gezicht.

Groente kweken

Ik kweek sla, bosui en noem maar op. Het is hard werken, maar wel leuk.

- Bert
Activiteitenbegeleiding

Kook bij De Kooksterren

Bij restaurant De Broeders in Sterksel bakken we de lekkerste dingen. Denk aan worstenbroodjes, quiche of bonbons. Het ligt er maar net aan wat er besteld wordt. De keuken is elke donderdag en vrijdagmorgen geopend. Dus trek jouw witte kokskleren aan en ga aan de slag! En snoepen mag natuurlijk ook af en toe.

Werk bij een bedrijf

Onze werkplaats De Boelakkers ligt op een bedrijvenlocatie in Heeze. Je werkt daar aan opdrachten van andere bedrijven. Bijvoorbeeld moeren en schroeven in doosjes verpakken. Of we drukken het clubblad van een sportvereniging. Kun je het aan om echt buiten Kempenhaeghe te werken? In een supermarkt misschien? Dan gaan we op zoek naar zo’n werkplek.

Handig in de keuken

“Ik kan heel veel in de keuken. Liesbeth zegt dat ze mij niet kan missen. Dat is toch wel fijn om te horen. Het bakken leerde ik van mijn moeder. het is namelijk veel lekkerder als je het zelf maakt. En je weet wat erin zit.”

- Mia
wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.