Leren

Wij vinden het belangrijk dat jij zoveel mogelijk zelf doet. Daarom helpen wij je graag om nieuwe dingen te leren. Hoe je met een e-mail stuurt bijvoorbeeld. Of hoe je een afwasmachine inruimt en aanzet.

Activiteitenbegeleiding

Oefenen op een computer?

Wil je werken met een computer? Dat oefen je samen met de begeleiding. In het computerlokaal. Wat wil jij doen? Klik bijvoorbeeld zelf met de muis op de goede plek. Of ontdek hoe je een mail verstuurt. Of lees op onze website welke leuke dingen we dit weekend gaan doen.

Wat wil jij leren?

Wil jij iets leren? Misschien wil jij leren om boodschappen te doen? Of je bed opmaken. Wil je met de trein reizen? Of meer weten over je vakantieland? En heb je daarvoor een boek nodig. Samen kijken we wat jij wil leren en wat mogelijk is.

Elke dinsdag computeren

“Computeren vind ik leuk”, vertelt Martie. Hij tikt langzaam zijn persoonlijke code in op de pc. Dan lijkt hij in slaap te vallen. Het is een kleine epileptische aanval. De begeleiding is er snel bij.

Activiteitenbegeleiding

Jouw talent

Het liefst doe jij zoveel als kan alleen, zonder hulp. We kijken vooral naar wat jij wel kunt, in plaats van wat jij niet kunt. Op een talentenposter vullen we bijvoorbeeld jouw wensen en mogelijkheden in. Zo kies jij zelf wat je het liefste doet.

En daarbij helpen we je. Stap voor stap ga je aan de slag met jouw doel. En onderweg leer je steeds nieuwe dingen. Dat maakt het extra leuk als je het doel haalt.

 

Dagelijkse dingen

“We laten bewoners zoveel mogelijk het alledaagse leven ervaren. Zoals samen de was doen. Ze ruiken het wasmiddel en voelen de druppels van de natte kleding in hun gezicht. Steeds letten we goed op hoe bewoners hierop reageren. Zo weten we wat ze wel en juist niet leuk vinden.”

- Manager Gitthy Thielen

Naar school

De meeste kinderen die bij ons wonen gaan naar school. Dichtbij de woningen ligt De Berkenschutse. Dat is een school voor speciaal onderwijs. Er zijn kleine klassen. Je leert op je eigen tempo. De meesters en juffen weten ook veel over epilepsie.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.