Voelen

Voel de wind door je haar. Snuif de geur van veldbloemen op. Kijk naar lichtjes en kleuren om je heen. Of voel hoe appelstroop aan jouw handen blijft plakken. Samen met onze begeleiders maak jij steeds nieuwe dingen mee.

Activiteitenbegeleiding

Voelen, ruiken, proeven, luisteren

Als jij niet in de pannen kunt roeren, betekent dat niet dat je koken niet leuk vindt. Ruik verse appelmoes op het vuur. Proef een olijfje dat op de pizza gaat. Voel hoe het deeg in jouw handen ligt. En hoor hoe de fluitketel begint te fluiten. Heb je hulp nodig bij wassen of tandenpoetsen? Dan laten we je het schuim voelen. Dan merk je dat dat zacht is. Of dat tandpasta ruikt naar pepermunt. Je ziet het: mogelijkheden genoeg.

Naar buiten

Naar buiten is gezond en leuk. De wind gaat langs je gezicht en je ruikt de frisse lucht. Er zijn genoeg dingen te doen. Op het huifbed voel je de bewegingen van de paarden. Ga naar de boerderij om de zachte vacht van konijnen te aaien. Of voel de wol van de schapen bij De Plaetse op de hei. En regent het? Dan is een ritje met de paardentram toch leuk.

Activiteitenbegeleiding

Snoezelen

In onze snoezelruimtes is het genieten. Van zachte geluiden. Of mooie lichtjes. Je kunt ontspannen op een waterbed. Of liggen op dikke kussens. Of je kijkt naar knipperende sterretjes op de muur.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.