Bewoners Kempenhaeghe en ORO verrassen nieuwe buren

“We hopen dat we hele fijne buren van elkaar worden”

Ze kunnen bijna niet meer wachten! De toekomstige bewoners van het PaulusProject in Someren volgen de vorderingen van ‘hun’ nieuwbouwproject op de voet. Afgelopen maand kregen de zorgorganisaties ORO en Kempenhaeghe de sleutel van de nieuwe woningen. Midden juni gaan de cliënten van deze twee organisaties aan de slag met het uitpakken van de verhuisdozen. Afgelopen vrijdag gingen ze alvast met een klein cadeautje langs de deuren, om kennis te maken met de nieuwe buren. “We kijken er heel erg naar uit om in ‘Zummere-Noord’ te komen wonen”, zegt Patrick Hordijk , bewoner Kempenhaeghe. “We hopen dat we hele fijne buren van elkaar worden!”

Op de plaats van de voormalige Pauluskerk en de Paulusschool werd vorig jaar juni gestart met de bouw van in totaal 48 wooneenheden. De helft daarvan is bestemd voor cliënten van ORO, de andere helft voor Kempenhaeghe. Voor de realisatie van dit project werken de zorgorganisaties samen met woningcorporatie woCom, die de twee kleinschalige woonzorgvoorzieningen bouwt en verhuurt. Met steun van de gemeente Someren is een duurzame, veilige en groene woonomgeving gerealiseerd.

Ludieke kennismaking

Sinds de overdracht van de sleutels zijn de zorgorganisaties druk bezig met de inrichting en afwerking van de woningen. Nu de verhuisdag nadert vonden de nieuwe bewoners het een goed plan om, samen met hun begeleiders, alvast even laagdrempelig kennis te maken met de nieuwe, aanstaande buren.

Speciaal voor deze gelegenheid werden bij Kempenhaeghe mooie kaarten gemaakt. De bewoners van ORO maakten bij dagbesteding een gelukspoppetje met kaart voor de buren. De bewoners waren duidelijk aangenaam verrast door deze geste. “Wat een leuk cadeautje. We zijn heel blij met onze nieuwe buren, jullie mogen altijd eens op de koffie komen!”, reageert buurman Henk Hoeben.

Voor de nieuwe bewoners zelf kwam met deze actie de verhuizing weer een stapje dichterbij. Jolanda, bewoonster ORO, vertelde vrijdagmiddag enthousiast aan haar nieuwe buren waar ze precies komt te wonen, “Ik vind het heel leuk om nieuwe buren te krijgen!” De officiële openingsfestiviteiten hopen de bewoners in september te kunnen organiseren.

Bekijk ook het filmpje van SIRIS dat op deze dag gemaakt is: www.siris.nl