Dankbaar werk: Dagbestedingsgroep Dienstverlening

Het is dinsdagochtend klokslag 10.30 uur. In het klooster zitten de vier heren en dame van de dagbestedingsgroep Dienstverlening startklaar om te beginnen met werken. Eerst drinken zij nog een kop koffie en eten zij een stuk fruit. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Samen gaan zij naar buiten. De ene keer om afval te prikken en oud papier weg te brengen. En een andere keer om het wijkkrantje te bezorgen.
De dagbestedingsgroep Dienstverlening is een idee van Activiteitenbegeleider Linda Hammecher-Engelen. Vrijwilliger Laura Bulsink ondersteunt haar wekelijks. Samen vertellen zij waarom deze werkgroep zo belangrijk is en wat het werk als vrijwilliger waardevol maakt.

Activiteitenbegeleider Linda Hammecher-Engelen: “ Onze deelnemers hebben vele talenten die we waardevol kunnen inzetten. Inzetten voor zichzelf en voor de samenleving. Vooral waardevol zijn voor de samenleving en er echt mogen zijn. Dat is wat wij willen voor onze deelnemers.
Het is mooi om te zien wat het met onze deelnemers doet wanneer er complimenten worden gegeven. Je ziet ze groeien van trots!” Omdat we een bekend gezicht zijn in de wijk, worden we herkend door de bewoners en weet iedereen ons te vinden.  De contacten zijn daardoor in de wijk makkelijker gelegd.

Vrijwilliger Laura Bulsink: “Als wijkbewoner vind ik het belangrijk om mij in te zetten voor de deelnemers van de dagbesteding. Met de dagbestedingsgroep Dienstverlening vind ik het erg gezellig. Vaak als ik binnenkom maken ze meteen een praatje met me. Tijdens de koffie nemen we de taken van de week door. Daarna is het tijd om de hesjes aan te trekken en naar buiten te gaan. Ik vind het leuk om deelnemers te motiveren en om samen te kletsen. Vaak komen wij anderen mensen tegen: de buurvrouw die de hond uitlaat, spelende kinderen of een meneer die vertelt hoe goed zij bezig zijn. De glimlach die dan op hun gezichten verschijnt is goud waard!”