tentoontstelling ‘Gedeelde passie’ van Atelier Severinus bij Kempro

Kempro onderhoudt al jaren contacten met andere zorgorganisaties die ook, net zoals Kempenhaeghe, van kunst houden. Deze artistieke uitwisselingen staan garant voor unieke tentoonstellingen. Dit jaar is het de beurt aan de creatievelingen van ‘Het Atelier’ en ‘Samsam’, beide ateliers van zorgorganisatie Severinus in Veldhoven.

 

Gedeelde waarde

De makers die werkzaam zijn bij Het Atelier en Samsam hebben één ding gemeen: ze delen een passie. Het genot om aan een creatief proces te werken. De voldoening die het geeft wanneer je eigenhandig een schilderij hebt maakt, of een ruimtelijk beeld. En dat valt niet altijd mee. Het begint bij inspiratie en moed. Daarna volgt een fase van worsteling en overpeinzing. Maar wie volhardt wordt beloond met een creatieve flow die zeer aangenaam is. Als het werk voltooid is ontstaat er een gevoel van trots en door de waardering verhoogt het gevoel voor eigenwaarde. En dát maakt het creatief proces van grote, gedeelde waarde.

 

Een andere gedeelde factor is die van bewegingsvrijheid. De makers van Samsam en het Atelier krijgen de ruimte om hun fantasie de vrije loop te laten. De belevingswereld krijgt de kans zich te uiten op papier, op doek of in aardewerk. En die kans wordt met beide handen aangegrepen. De fascinatie voor ruimteschepen, natuur of sprookjes. Het mag er allemaal zijn. Dat is de ruimte die de makers gegeven wordt. Deze wordt ten volste benut en leidt tot authentieke werken.

 

Het Atelier & Samsam

Het Atelier is een werkplaats voor kunstenaars met een verstandelijke beperking. Er wordt gewerkt aan het beeldend proces van de kunstenaars. Het ontwikkelen van een eigen individuele stijl wordt gestimuleerd. Er wordt gewerkt met verschillende materialen zoals acrylverf, pastelkrijt, linodruk, ruimtelijk werk of digitaal werk. Bij Samsam worden objecten gemaakt van aardewerk. Vanuit eigen ideeën, aan de hand van een opdracht of met behulp van mallen. Dit resulteert in prachtige beelden van de meest uiteenlopende figuren.

 

Wij willen deze passie ook met jou delen, daarom ontvangen wij je graag tijdens de officiële opening op zondag 19 juni om 15.00 uur bij Galerie Kempro. Deze tentoonstelling loopt tot en met zondag 14 augustus 2022. Bekijk de website van Kempro voor de actuele openingstijden.