Terugblik: Complimentendag op de Dommel

Op 1 maart was het complimenten dag!
Ook het leiderschapslab en de raad van bestuur van Kempenhaeghe hebben hier de nodige aandacht aan besteed voor medewerkers van Kempenhaeghe.
Door middel van een scheurblad kon je je collega verrassen en complimenteren.

Ook onder de collega’s van woongroep de Dommel hebben we hier gebruik van gemaakt.
Erg leuk als je aan je slaapdienst begint en er ligt een kaartje op het kussen dat “samenwerken met jou voelt als vakantie!” Dat doet ieder mens goed!
Natuurlijk hebben we er ook wel heel wat lol mee gemaakt op deze dag.

Tijdens de gezamenlijke avondmaaltijd ontstond het idee om ook onder de bewoners de complimenten dag op een positieve manier te introduceren.
Er werden blaadjes afgescheurd en deze werden aan andere medebewoners overhandigd.
Het werd die avond één groot succes onder de bewoners. En alle bewoners waren blij als ze een positief blaadje kregen overhandigd. Het werd nog een hele gezellige avond op de Dommel. Dit smaakt naar meer!

Zo heeft Riny Boerakker er nog een stukje over geschreven:
Op 1 maart was het complimentendag. We kregen allemaal een vel papier waar we complimenten af konden scheuren en deze mochten we aan medebewoners geven.

Een compliment is altijd leuk om te krijgen of om te geven. Al is het voor iemand die je graag mag maar ook voor iemand die je minder graag mag.
Een compliment brengt vaak emotie te weeg.
De complimenten die we uitdeelde bracht een gezellige sfeer op de afdeling. Hopelijk blijft dit voorlopig ook zo binnen de Dommel.
Omdat we in Juni gaan verhuizen dan kunnen we weer meerdere personen een compliment geven.

Riny Boerakker
Bewoner van Dommel 31