Theezakjes sparen

Maria Cobussen woont op buitenhuis Dr. Eijnattenlaan in Someren. Ze spaart al heel wat jaren theezakjes. Deze verzameld ze grotendeels op haar werkplek bij basisschool de Ranonkel in Someren. Hier verzorgd Maria de was en ondersteund ze de leerkrachten met allerlei taakjes zoals was vouwen en punten slijpen. Ook voorziet ze hen van koffie en thee. Al deze theezakjes gaan dagelijks goed opgeborgen mee in haar jaszak als ze lopend terug gaat naar de Dr. Eijnattenlaan.

Meerdere bewoners van de woongroepen en dagbesteding van Kempenhaeghe sparen theezakjes voor haar. Medebewoner Patrick Hordijk is sinds kort actief op basisschool de Diamant in Someren. Patrick spaart daar ook de theezakjes voor Maria en brengt ze wekelijks naar haar kamer.

In haar nieuwe studio heeft Maria een lade in haar kast waar dagelijks alle theezakjes van die dag in doosjes gestopt worden. Als de la propvol zit maakt ze een tripje met begeleiding naar Heeze. Daar heeft Astrid Steenbakker (voormalig begeleider van Maria) samen met haar team, enkele jaren geleden een kleinschalige creatieve dagbesteding en tevens een oud Hollandse snoep en cadeauwinkel “De Parelkamer” opgezet. Maria stapt met een grote glimlach en vol trots, met een goed gevulde tas binnen bij het knusse winkeltje en overhandigd zonder veel woorden de theezakjes aan Astrid. Er moest een grote bak aan te pas komen om alle theezakjes in op te vangen, zoveel waren het er deze keer.

Maria blij en de deelnemers van De Parelkamer waren ook erg blij met de hoeveelheid zakjes. Wat wil een mens nog meer! Kleine dingen die groots kunnen uitpakken. Ontzettend leuk om het contact en de samenwerking te zien tussen Maria, Astrid en haar team. Er werd nog wat gekletst en daarna stapte Maria naar buiten om zo snel mogelijk haar lade weer gevuld te krijgen…..