Kunstschilder Henri Hess bij Galerie Kempro

Kempro heeft zin in zon! Af en toe worden we al verwend met welkome zonnestralen. Maar met de komende tentoonstelling van Kempro speelt zij een beetje vals. Wie de zon al wil ‘zien’ doet er goed aan vanaf half april binnen te stappen in haar galerie. De galerie van Kempro wordt namelijk gedurende zes weken ingericht met de werken van de in Heeze werkende en woonachtige Henri Hess.

De stijl van Henri Hess (1950, Eindhoven) is direct en veelkleurig. Zijn liefde voor het schilderen spettert van de doeken af. De onderwerpen nemen je mee op reis, naar een plek waar je graag wil zijn, met de zon op je gezicht.

Henri Hess trekt er veelvuldig op uit. Zwervend in Brabant tussen boerderijen, langs oevers van de Dommel, naar Franse kusten en haventjes: overal maakt hij schetsen of schildert hij ter plaatse wat hem inspireert. Met penseel en paletmes schildert hij met forse en directe toets zijn vele onderwerpen variƫrend van landschappen, portretten, stillevens tot dieren en bloemen. Hess neemt je mee op vakantie, mee op reis, mee naar een plek uit je herinnering of naar een plek waar je graag eens zou willen zijn.

Speciaal voor deelnemers en bewoners (met of zonder begeleiding) van Kempenhaeghe organiseren wij een extra opening op donderdag 11 april om 14.00. Henri Hess zal dan op een laagdrempelige manier uitleg geven over zijn werken. Maar je bent ook welkom bij deze tentoonstelling in de daarop volgende zes weken op maandag t/m vrijdag of op een zondag. Kijk hier voor routebeschrijving en actuele openingstijden.