Gemaakt met jouw eigen handen

Bij Kempenhaeghe maken we van alles. Van kunst tot hondenkoekjes. De meeste dingen verkopen we in onze eigen winkel. Andere producten verkopen we via bedrijven. Bekijk wat wij allemaal doen.

Activiteitenbegeleiding

Kempro

Kempro is ons atelier. Hier werken bewoners onder begeleiding aan kunst en design. Je gebruikt verschillende technieken. De een schildert, de ander is bezig met beeldhouwen, grafiek, papier scheppen of keramiek. Je kiest zelf wat je leuk vindt.

De producten verkopen we in de galerie ernaast of via de kempro-webshop. Sommige bloemisten in de buurt verkopen ons keramiek ook. In de galerie zijn regelmatig tentoonstellingen van zowel onze eigen kunstenaars als van buitenaf. Daarmee zijn we bekend in de hele regio.

Goede kunstenaars

“Kempro is bijzonder. Hier werken goede kunstenaars en er is de broodnodige deskundige begeleiding. De creativiteit zorgt dat mensen groeien en meer uit zichzelf halen. Ik ook. Er is geen materiaal waar ik niets mee kan. Een stuk boomwortel, speksteen, het weven van tapijt: ik leerde er allemaal mee omgaan.”

- Luuk
Activiteitenbegeleiding

De Boelakkers

De Boelakkers is net een echt bedrijf. Er wordt hier enthousiast gewerkt. We maken spullen in opdracht van andere bedrijven. De werkplaats ligt op het industrieterrein in Heeze. Er is genoeg te doen: van dozen in elkaar zetten tot boekjes vouwen en nieten. Doe je liever iets anders? Neem dan bijvoorbeeld aan de balie de telefoon aan. Of help mee in de kantine.

Met de bus naar het werk

“Ik werk op De Boelakkers. Dat is leuk. Ik ga er elke dag heen met de taxibus. Maar niet in het weekend. Dan heb ik even rust.”

- Robin
Vrije tijd

Knutselen op de hobbyclub

Ook in jouw vrije tijd kun je creatief bezig zijn. Kom daarvoor naar onze hobbyclub. Hier maken we steeds weer andere dingen. Met Pasen beschilderen we paaseieren. Met kerst maken we mooie kerststukjes. Wat zou jij willen maken?

Werk aan de Winkel

Bewoners maken van allerlei spullen. Van hout, papier, mozaiek of noem maar op.  Bijvoorbeeld kaarten met een eigen tekening. Een houten snijplank met je naam erop. Een beschilderde vaas. Of geborduurde doeken.  De producten veranderen steeds weer. We verkopen de zelfgemaakte spullen in het winkeltje. Dat heet ‘Werk aan de Winkel’.

wij zijn onderdeel van

Het doel van Kempenhaeghe

Wij kijken verder dan jouw epilepsie. Zo zien we oplossingen waar anderen een beperking zien. Het maakt jouw leven leuker. Een leven waarin je eigen keuzes maakt, passend bij jouw mogelijkheden. We wegen samen met jou af welke risico’s we willen nemen. En wanneer het beter is om je te beschermen.