Corona Kempenhaeghe

Januari 2022: Coronabeleid in Centrum voor Epilepsiewoonzorg Kempenhaeghe

In al onze woonafdelingen verlenen we woonzorg, dagbesteding en ondersteuning bij vrije tijd volgens het geldende coronabeleid van Kempenhaeghe. Ons coronabeleid is gebaseerd op richtlijnen van het kabinet, het RIVM en de branchevereniging VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland).

Omgaan met ‘elkaar de ruimte geven’

Hanteer waar mogelijk 1,5 meter afstand. In Kempenhaeghe gaan we daar bewust mee om; we wegen telkens af of een beperking opweegt tegen het risico waarvoor die is bedoeld.

Medewerkers van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg dragen chirurgische mondneusmaskers op plaatsen waar 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, zoals tijdens verzorgingsmomenten. Bezoekers in de algemene ruimten van de woonlocaties zijn verplicht om een medisch mondkapje (=wegwerp mondkapje) te dragen. Stoffen mondkapjes zijn niet toegestaan. In alle gevallen staat veiligheid voorop bij medische handelingen en zorg.

Het kan nodig zijn om extra afwegingen te maken rondom individuele cliënten of als gevolg van bepaalde situaties. In dit geval informeert de woonbegeleiding vertegenwoordigers van betrokken cliënten hierover.

Coronatoegangsbewijs

Op dit moment geldt in Nederland een lockdown. Mocht deze lockdown versoepelen dan zal voor een bezoek aan horeca en andere gelegenheden  buiten Kempenhaeghe een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig zijn. Een groot deel van onze cliënten heeft niet de beschikking over een smartphone of kan deze niet hanteren. Voor cliënten die een DigiD hebben (zelf of via de wettelijk vertegenwoordiger) kan zelfstandig een papieren QR-code worden afgedrukt via www.coronacheck.nl. In andere gevallen kunt u zich melden bij de woonbegeleiding.

In de horecagelegenheden van Kempenhaeghe (De Broeders, De Plaetse en ’t Scureken) hebben onze cliënten GEEN coronatoegangsbewijs nodig.

Let op: De informatie op deze pagina geldt onder voorbehoud van veranderingen en omstandigheden.

 

Let op: De informatie op deze pagina geldt onder voorbehoud van veranderingen en omstandigheden.