Corona Kempenhaeghe

Maart 2023: Corona-adviezen worden generiek

Het kabinet heeft nu ook de allerlaatste coronamaatregelen geschrapt. Vanaf nu geeft de Rijksoverheid alleen nog algemene adviezen om luchtwegvirussen, zoals griep, verkoudheid en corona te voorkomen.

Dankzij vaccinaties en doorgemaakte infecties zijn we steeds beter tegen het coronavirus beschermd. Maar luchtweginfecties – zoals corona – blijven besmettelijk. Sommige mensen hebben een groter risico op een ernstig verloop van ziekte dan anderen. Daarom moeten we voor elkaar blijven zorgen. Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid, zoals onze bewoners, moeten we blijven opletten en ervoor zorgen dat we elkaar niet besmetten met virussen.

Testen niet meer nodig

Alle adviezen over testen op corona en isolatie na een besmetting zijn vervallen. Dat geldt voor medewerkers én voor bewoners. Bij (corona)klachten hoef je niet meer te testen. Maar wanneer een bewoner onverklaard ernstig ziek is, of wanneer er een mogelijke uitbraak is binnen een woning of afdeling, kan de arts besluiten om wel te testen.

Adviezen

Help je ook mee om verspreiding van luchtwegvirussen te beperken en mensen met een kwetsbare gezondheid te beschermen?

  • Blijf alert: hoest en nies in je elleboog. En was vaak en goed je handen met water en zeep, ook als je geen klachten hebt. De desinfectiepompjes zullen overal blijven staan.
  • Zorgmedewerkers met milde klachten die direct contact hebben met patiënten, blijven een chirurgisch mondmasker dragen.

Let op: De informatie op deze pagina geldt onder voorbehoud van veranderingen en omstandigheden.