Coronabeleid

Maart/april 2022

Nu vanaf 23 maart 2022 op landelijk niveau bijna alle coronamaatregelen vervallen, schalen we ook in Kempenhaeghe maatregelen af. Maar net als andere organisaties in de zorg blijven we nog voorzichtig met het doel – soms kwetsbare – patiënten en cliënten te beschermen.

Vanaf 23 maart geldt het volgende:

  • De basismaatregelen ‘thuisblijven en testen bij klachten’, ‘goed handen wassen’, ‘geen handen schudden’ en ‘ventileren’ blijven geldig voor iedereen, net als het advies om 1,5 meter afstand te houden waar dat kan. Met dit laatst gaan we bewust om: we zijn voorzichtig maar wegen ook altijd af of een beperking opweegt tegen het risico waarvoor die is bedoeld.
  • Bij contact met cliënten op momenten of in situaties waarin 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, blijven zorgmedewerkers en vrijwilligers een chirurgisch mondmasker dragen. Ook bezoekers en naasten van cliënten dienen een mondkapje te dragen als zij zich begeven in gezamenlijke ruimtes. LET OP: Cliënten hoeven geen mondkapjes te dragen. Dat geldt ook voor hun naasten als zij in de eigen individuele woonruimte van cliënt zijn.

Het kan nodig zijn om extra afwegingen te maken rondom individuele cliënten of als gevolg van bepaalde situaties. In dat geval informeert de woonbegeleiding vertegenwoordigers van betrokken cliënten hierover.

Wij danken u voor uw begrip.

Let op: De informatie op deze pagina geldt onder voorbehoud van veranderingen en omstandigheden.